Vanessa Quinche - Alvdal Skurlag

3. oktober 2017 opplever treverksbedriften Alvdal Skurlag alle virksomheters mareritt da en av deres ansatte dør etter å ha fått i seg det svært giftige stoffet natriumnitritt. Nå ønsker Alvdal Skurlag å dele sin historie.

Når det verste som kan skje, skjer

– Vi synes det er svært modig av Alvdal Skurlag å komme til Norges største fagseminar innen helse, miljø og kjemikalier for å dele sine erfaringer. Vi har alle mye lære av deres historie, og gjennom åpenhet vil det bli mulig for flere å unngå at samme tragiske hendelse skjer, sier administrerende direktør i EcoOnline, Göran Lindö.

Det kan hende alle

Med over 90 ansatte er Alvdal Skurlag en av landets største treverksbedrifter. HMS ansvarlig, Vanessa Quinche, som jobbet i virksomheten da ulykken skjedde, var sikker på at de hadde gode nok rutiner:

– Da ulykken skjedde hadde vi HMS-systemer på plass, likevel klarte vi ikke å fange opp og forhindre denne dypt tragiske hendelsen. Det beviser hvor viktig det er å aldri ta gode rutiner for gitt, og hvor viktig det er med gjentatt opplæring og informasjon.

Quinche mener at det er viktig å dele erfaringer slik at flere blir bevisste på hvor fort ulykker kan skje, selv om du tror at du har kontroll.

– Jeg tror at mange vil kunne kjenne seg igjen i vår historie. At det er fort gjort å ta snarveier i forhold til håndtering av kjemikalier, som for eksempel å oppbevare farlige kjemikalier i beholdere som ikke er merket, sier Quinche.

Kom og hør hele historien til Alvdal Skurlag, tirsdag 12. juni, Oseberg kulturhus, Tønsberg.

TIL PROGRAMMET
Meld deg på i dag!